Boodschappen manden zijn meestal ovaal met een hengsel. We maken vele variaties. Onze modellen hebben in de loop der jaren een naam gekregen. Ieder model is naar gewenste grootte te vlechten. Staat uw model er niet tussen, we maken graag nieuwe modellen.

Model "Steen" is vernoemd naar onze Deense collega Steen Madsen. Hij kwam hier ooit op bezoek met een lage mand met rechte wand en laag hengsel. Een praktisch model die we in verschillende maten en met verschillende kleuren wilg vlechten.

Een ergonomische boodschappenmand heeft een holle kant die voegt op de heup. De holle kant is meestal wat lager gevlochten dan de andere "bolle" kant. Heeft een goed draagcomfort en bied bescherming aan de inhoud.

De staken en het hengsel zijn van geschilde wilgentenen . De inslag van ongeschilde wilgentenen.

De "heupzijde" en "buitenzijde" van de manden.

Model Tonny, een hoge boodschappenmand met een "holle", "bolle", of "rechte" rand. 

Deze mand is vernoemd naar de mandenmaker waar José en Jan veel van geleerd hebben. Tonny heeft de vlechtschool in Frankrijk gevolgd. Helaas is hij op jonge leeftijd overleden.

Bij de Franse vlechtschool is tevens een mooi museum over de mandenmakerij. Adres: Rue Georges Darboy, 52500 Fayl-Billot, Frankrijk

Met een "holle" rand.
Gevlochten van ongeschilde wilgentenen. Staken "purpurea" inslag "Belgisch rood".

Met een "bolle" rand.
Gevlochten van ongeschilde wilgentenen. Staken "purpurea" inslag "Belgiscg rood".

Met een "rechte" rand.
Gevlochten van ongeschilde wilgentenen. Soort "purpurea".

Met een "rechte" rand.
Gevlochten van ongeschilde wilgentenen. Soort "purpurea".