Een mand is een gevlochten object, ook wel korf genaamd, en soms voorzien van oren of hengsel om ze gemakkelijker te kunnen dragen en dient om iets in te doen. De mand is daarbij van alle kanten behalve de bovenkant afgesloten. Die kan soms gedicht worden met een deksel.

25 mandjes met hengsel gemaakt voor kerstpakketten. Gemaakt van ongeschilde wilgenteen, de soorten Salix Fragilis "Belgisch rood" en Salix dahpnoides purpurea. Alle 25 mandjes hebben een andere kleuren combinatie.

grote vaas

flessenmanden

flessenmanden in gebruik, de middelste is van rotan, het is nog een oude flessenmand niet door ons gemaakt. De andere twee wel. Jan maakt zelf wijn van fruit uit de tuin.

ronde mand met hengsel

ronde mand met hengsel

grote ovale mand kan gebruikt worden als houtmand.

Faxmandje.
Klein rechthoekig mandje met deksel wat tussen de korte kanten van de wand valt. Een leuk mandje voor gevorderden cursisten om na te maken. Hier in huis heeft jaren de fax erop gestaan en daardoor noemen we het een faxmandje.

Luiermand.

Houtmand.

Ierse ezelmand, donkey creel.

Dekenkist of hutkoffer, lengte 65 cm, breedte 45 cm, hoogte 50 cm. 250,00 euro
kleine koffer lengte 43 cm, breedte 26 cm, hoogte 20 cm

Transportfietsmand

Transportfietsmand

De legende van de rammelaar

De rammelaar is gevlochten van 7 wilgentwijgjes met daarin 7 steentjes. De twijgjes vertegenwoordigen de 7 deugden, die de 7 hoofdzonden (de steentjes) in bedwang houden.
Van oudsher wordt de rammelaar geschonken aan de ouders van een opkomst zijnd kind, opdat het kind voor het slechte behoed zal blijven en in vrede en geluk op zal groeien.

José maakt de rammelaars met de beste kwaliteit geschilde wilgentenen. Dit vergt veel voorbereiding. Om het steeltje zit een scheentje, dit is een in drieën gespleten wilg die daarna geschaafd is voor de juiste dikte en breedte.

Rammelaar met kaartje € 11,00